Cercar en aquest blog

dissabte, 13 d’agost de 2016

Separant algunes colzades

Ara que durant l'agost, els arbres en aquesta zona fan una parada en el creixement, he aprofitat per separar les colzades fetes durant l'any.

 Un codonyer autòcton que s'havia deixat créixer el tronc massa alt i no tenia branques en la part baixa

Ha quedat mes reduït, el tronc molt mes curt i l'aparició d'arrel fina farà que millori el nebari i potser la conicitat també.De la part sobrant, deixaré créixer aquest rebrot o si vulgues rebrotar aquesta petita part del tronc


El següent es una pyracantha que es va produir d'esqueix i la primera part del tronc tenia el mateix problema que l'arbre anterior, en aquest cas la part sobrant no s'ha aprofitat.


Aquest auró de Burguer es un cas una mica diferent. Es tracta de un arbre que es va plantar en el terra per engreix. No es va controlar lo suficient i a banda de augmentar en diàmetre també es va fer massa alt. La sort va ser que a la part baixa també van quedar moltes branques i era aprofitable per fer dos arbres. 
La part superior ja te una gràcia el tronc principal i tan sols caldrà fer el ramatge a proporció d'aquests 20 cm. de tronc.


I la part inferior es tindrà de buscar alguna solució per tal de dissimular la gran ferida que ha quedat en el tronc principal.


Aquesta es la primera colzada (espero en anys venidors fer-ne molts mes) que he fet a un parell de plantes de Callicarpa Bodinieri Profusión que casualment tenien en un viver proper i les vaig comprar


Sembla que serà complicat fer sortir arbres petits i compactes de fulles, per la tendència que te aquesta planta a fer els entrenusos molt llargs.... en els reptes esta part de l'essència del cultiu dels bonsais.
Aquest va sortir del capdamunt d'aquesta branca que esta lligada amb el fil blau, com que les plantes mare en principi son amb moltes branques espero poder reproduir bastants exemplars


Altres colzades quedaran pendents de retallar per estar massa incrustades en el propi substrat del cultiu. Aquestes s'han fet tan sols per corregir algunes anomalies del nebari i es separaran en el proper trasplantament del febrer/març de 2017.Aquest últim també es una planta de nova adquisició i la colzada en la part mes alta d'aquesta enfiladissa, (Parthenocissus  tricuspidata) es va fer mes el mes passat, així que esperaré un parell de mesos per separar-ho


Al seu temps ja publicaré les operacions d'aquests tres últims.

Vicenç B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada