Cercar en aquest blog

dimecres, 11 de maig del 2016

Una regadora??

Els que coneixen el meu pati de cultiu, amb tota la quantitat d'arbres que hi ha, pot pensar "per a que vol una regadora??", si per regar amb una manega s'hi passa mes d'una hora, ...amb una regadora s'hi passarà tres.

L'explicació es molt senzilla i ve pel tema de l'adob. Tot i que acostumo a posar un adob solid organic i a granel al principi de  la temporada de creixement, despres encara ho reforço amb un de liquid organic comercial cada quinze dies.


Semblaria que per abonar no faria falta una regadora. Abans, per posar l'adob liquid als arbres ho feia amb un pot i la barreja amb un  bidó de pintura de 15 litres. Que passava?, doncs que havia de fer com a 10 bidons d'adob (150 litres) i despres posar-los als arbres, al tirar-ho amb un pot en molts tests feia caure part de la terra de cultiu, i tota aquesta problemática em començaba a cansar.


Amb tot aixo em vaig proposar de fer servir una regadora per posar l'adob liquid als arbres. Ja ho he provat, i crec que funciona prou be, en principi l'estalvi d'aigua es mes de la meitat, la proporció d'adob també. Es a dir, ara tinc que omplir 10 vegades la regadora, igual que abans el bidó, però la regadora només es de 6 litres, aquest es un punt important. Un altre punt important es que al haber-hi un tub tan llarg amb la roseta de forats tan petits, es pot concentrar l'adob al test, sense fer saltar la terra amb la pluja tan fina que fa.



 A on no he fet cap avanç es en el temps de repartir l'adob que continua sent d'una hora llarga.


No cal dir que la regadora no es japonesa, tot i que ho sembla. Aquesta es de Llauneria Roura
Xavier, un llauner artesà amb un petit taller que intenta obrir-se pas en el sector del bonsai amb les regadores


Unes regadores de prou qualitat que amb l'ajut de les rosetes japoneses fan la funció igual que les altres... i també serveixen per aplicar l'adob liquid!!

Vicenç B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada