Cercar en aquest blog

dimarts, 12 d’abril del 2016

El goig d'aquesta primavera

Ja han passat tres setmanes des de l'entrada de la primavera astronómica i ja es comença a notar força el despertar de les flors i la vegetació en general.   

 Una mostra de con va el pati la teniu avui aquí. 
La violera cada any fa mes flors, no es la mateixa planta cada any si no que es va renovant pro la quantitat de flors sempre es impressionant i de pas fa d'ambientador natural


Les floracions dels bonsais n'hi ha de tot tipus, alguna mes estranya que altra, es el cas d'aquest avellaner contorta que floreix amb aquests penjolls abans de treure qualsevol fulla


També floreix amb penjolls abans de treure fulles la Glicina (wisteria sinensis) no mes que aquestes son mes espectaculars


Altres van mes alhora flors i fulles com aquest cirerer de Sta. Llúcia, (prunus mahaleb), no mes ha fet tres grups de flors ...pot ser perquè es una especie silvestre.


En canvi aquesta pomera ornamental, cultivada com a bonsai desde fa anys fa casi mes flors que fulles


Algun que fa molts anys que està pel viver i no creix ni a la de tres, es aquesta azalea que tot i no ser mes gran que un llapis, cada any ens ofereix alguna flor.


Els aurons palmats també fan flors, pro al ser tan insignificants casi ningú i posa atenció


Algunes de les plantes d'acompanyament també contribueixen al goig de l'inici de la primavera
Aquesta que segueix, tot i ser una planta que neix espontàniament pel pati si es cultiva una mica també ho agraeix amb un bon conjunt de flors 


Mes normal de veure en exposicions es aquesta que ve a continuació es una mica especial, m'he donat compte que si no li toca el sol, les flors brillen per la seva absència.


Una també molt habitual, son les maduixeres de bosc, aquestes floreixen a tot arreu, aquesta mateix potser que no mes li toqui el sol una hora al dia.


Aquests dies a banda de les flors, estan sortint moltes brotacions noves, unes de les mes maques pel meu gust son les dels aurons palmats i entre aquests els vermells.


clar que  els verds també son molt bonics amb la fulla nova




De moment ho deixarem aquí, en propers dies hi haurà altres brotacions, 
altres floracions, ara els canvis son diaris.


Vicenç B.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada