Cercar en aquest blog

dimecres, 30 de març de 2016

Reformes dels bancs de cultiu

Un del meus principals  "problemes" es l'ordre (en casi tots els aspectes) es aquest motiu el de la reforma dels bancs de cultiu del viver. La gran quantitat d'arbres havia aconseguit formar un caos que no m'agradava. Així que aprofitant aquests dies de festa per la semana santa he aprofitat per fer unes modificacions al viver.
Una de les principals solucions que s'havia de buscar era un lloc on posicionar els arbres mes petits, sobretot de cara al estiu per que no morin dessecats.
El lloc mes apropiat que crec que he trobat, es aquesta estanteria, mal aprofitada que hi ha en aquesta escala. El lloc es prou apropiat ja que no mes hi toca el sol a primera hora i fins a mig mati. 


He optat  per substituir aquest vell palet per uns taulons de fusta de pi mes consistents i posats en dos alçades, quedant així mes al nivell de la vista.


i com no podia ser d'altra manera s'han omplert de seguida amb els mes petitons de la col·lecció


En aquesta vista superior, sembla que estan molt juntets, pro no mes ho sembla.


Algun d'aquest lloc



Com que el palet era una peça molt gran es va partir en tres peces i ara estaven  totes malmeses per igual, vaig decidir de canviar-les totes.
La segona de les tres parts es aquesta situada al peu d'aquesta paret. També la vaig substituir per taulons posats a mes alçada per tenir els arbres mes a la vista.


En aquest prestatge, situat mes de cara al sol que cap, he col·locat les oliveres que ja estan en tests de ceràmica bonsai i algun altre per acabar d'omplir.


Tot just entrant a l'esquerra també hi havia una prestatgeria que tenia un problema d'estabilitat.
Alguns dels pilars de totxo estaven posats directament damunt de la grava i s'havien inclinat. Aprofitant que s'havia de desmuntar i col·locar els pilars damunt del formigó dels esglaons, també he canviat la totxana ceràmica per fusta.
Al mateix fer he reorganitzat el lloc, he retirat tots els bols de cultiu canviant-los per arbres que ja estiguin plantats en ceràmiques de bonsai, tot retirant mols elements decoratius que estaven en la zona.


Ara el lloc a quedat mes endreçat i mes agradable a la vista, tenint en compte que es el primer que es veu al entrar al lloc... 



Juntament amb la part esquerra, que es de les poques zones que no s'han modificat gens.




Un altre dels llocs que s'han reorganitzat es aquest passadís i la prestatgeria de la dreta, que s'ha alçat 20 cm., i s'ha canviat el sobre per fusta.


La zona estará dedicada als esqueixos a la part de sota i al damunt estaran els esqueixos ja arrelats d'altres anys...



que fins ara estaven en el banc de l'esquerra del passadís juntament amb les ceràmiques que tenia preparades pels trasplantaments d'aquest any.


Ara despres de la reorganització aquest banc de l'esquerra a quedat ocupat per els bols de plàstic on cultivo els arbres despres de estar alguns anys en els tests negres de la dreta.


Un altre espai que he modificat en part es aquest altre passadís, en el que he canviat la prestatgeria de l'esquerra per taulons de fusta



En aquesta foto d'anys anteriors es veu millor el passadís.


L'únic que s'ha fet es canviar la part de sobre de la prestatgeria i...


omplir-la d'arbres amb tests ceràmic de bonsai, així tot es veu mes endreçat!!


Al no disposar de prou espai per encabir tots els arbres que estaven plantats en test ceràmic, al banc de l'esquerra, també he omplert la prestatgeria de la dreta amb arbres plantats en ceràmica.


Un parell dels que hi ha en aquesta zona.



I l'ultima zona que s'ha modificat es la zona dels pins. Aquí tots estaven posats per terra i en la tercera part del palet de fusta que es feia malbé per moments


Fins i tot es van haver de col·locar unes totxanes davall de les caixes per que les arrels no traspassessin al terra


Una prestatgeria en forma de U a sigut la sol·lucio mes idónea que he trobat per aprofitar mes l'espai


Encara que han quedat una mica apretats...de moment ja passaran algun temps així.

La veritat es que hem aprofitat prou be el temps d'aquests dies, ara done gust  transitar pel lloc. Encara aqueda algun petit espai per ordenar pro ho deixarem per una altra fase... potser un altre any.

Vicenç B.

2 comentaris:

  1. Un pati que fa molt de goig , si n'hi ha algun que no ti cap , al meu pati l'hi fare un forat ,veig que no t'aburreixes .

    Bona feina , ara es veu mes ordenat .

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'estic reorganitzan, en part tambe per aprofitar mes el lloc, es cert que en sobren molts, pro de moment anar-los aguantant i treballar-los en la mesura que es pugui.

      Salut

      Elimina